Cake Pops, czyli ciasteczka na patyku. Zrobisz je prosto i szybko, a efekt będzie olśniewający. Ciasteczka świetnie nadają się jako słodka przekąska na słodki stół, czy też na podwieczorek na dzieci. Wykonasz je z resztek ciasta i kremu. A polane czekoladą lub polewą lustrzaną będę wyglądać szałowo.
Czekoladowe Cake Pops
Course: PrzepisyDifficulty: ŁatwePorcji
12
porcjiCzas przygotowania
30
minutesKalorie
317
kcalChłodzenie
8
godzinSkładniki
200 g biszkoptu czekoladowego
50 g kremu milky way
200 g białej czekolady
100 g gorzkiej czekolady
do dekoracji: kolorowe cukiereczki
patyczki do cake pops
Wykonanie
- Ciasto rozdrobnij w malakserze, a następnie dodaj do niego krem milky way w temperaturze pokojowej. Wszystko dobrze wymieszaj.
- Z ciasta lep kule o wielkości piłeczki do ping ponga i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Do każdego cake popsa włóż patyczek do połowy wielkości kuli. W takie formie wstaw do lodówki na minimum 12h lub do zamrażarki, aż do stwardnienia (u mnie koło 4 h).
- Dekoracja Cake Pops
- Czekoladę gorzką i białą roztop w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej w osobnych naczyniach (małej miseczce lub w wąskim wyższym naczyniu). Cake Popsy zamaczaj delikatnie w czekoladzie, tak, aby obtoczyła całe ciasteczko.
- Gotowe ciasteczko wstaw do szklanki, której wysokość dochodzi do 3/4 patyczka lub wbij w podstawkę styropianową.
- Posyp ulubionymi cukiereczkami.
- Ciasteczka są gotowe do jedzenia po całkowitym zastygnięciu czekolady.