Cake pops

Cake Pops czekoladowe

Cake Pops, czyli ciasteczka na patyku. Zrobisz je prosto i szybko, a efekt będzie olśniewający. Ciasteczka świetnie nadają się jako słodka przekąska na słodki stół, czy też na podwieczorek na dzieci. Wykonasz je z resztek ciasta i kremu. A polane czekoladą lub polewą lustrzaną będę wyglądać szałowo.

Czekoladowe Cake Pops

Course: PrzepisyDifficulty: Łatwe
Porcji

12

porcji
Czas przygotowania

30

minutes
Kalorie

317

kcal
Chłodzenie

8

godzin

Składniki

Wykonanie

  • Ciasto rozdrobnij w malakserze, a następnie dodaj do niego krem milky way w temperaturze pokojowej. Wszystko dobrze wymieszaj.
  • Z ciasta lep kule o wielkości piłeczki do ping ponga i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Do każdego cake popsa włóż patyczek do połowy wielkości kuli. W takie formie wstaw do lodówki na minimum 12h lub do zamrażarki, aż do stwardnienia (u mnie koło 4 h).
  • Dekoracja Cake Pops
  • Czekoladę gorzką i białą roztop w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej w osobnych naczyniach (małej miseczce lub w wąskim wyższym naczyniu). Cake Popsy zamaczaj delikatnie w czekoladzie, tak, aby obtoczyła całe ciasteczko.
  • Gotowe ciasteczko wstaw do szklanki, której wysokość dochodzi do 3/4 patyczka lub wbij w podstawkę styropianową.
  • Posyp ulubionymi cukiereczkami.
  • Ciasteczka są gotowe do jedzenia po całkowitym zastygnięciu czekolady.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*