smoothie pink pitahaya

Różowe smoothie mango-banan-kiwi

Wegańskie, pożywne i zdrowe śniadanie. Moc owoców oraz piękny, różowy kolor dzięki naturalnemu barwnikowi pink pitahaya. Śniadanie jest proste i szybkie, a do tego nie wymaga mrożenia owoców dzień wcześniej. Wystarczy, że kupisz pokrojone w kostkę, mrożone mango, a reszta zrobi się sama.

Jedno z wegańskich śniadań, które króluje w mojej kuchni niemalże codziennie. Uwielbiam przeróżne połączenia owoców. Jak też mieszanki owoców z mlekiem roślinnym lub w przypadku wersji niewegańskiej z nabiałem.

Różowe smoothie mango-banan-kiwi to genialne połączenie słodkich i kwaśnych smaków. Smoothie wzbogaciłam, bogatym w błonnik, siemieniem lnianym, wiórkami kokosowymi oraz truskawkami. W sezonie truskawkowym wykorzystuję je do wszystkiego!

Różowe smoothie mango-banan-kiwi

Porcji

1

miseczka
Czas przygotowania

5

minutes
Kalorie/100g

175

kcal

Składniki

  • 1 banan

  • 160 g mrożonego mango (kupiłam gotowe w kosteczkach)

  • 1 kiwi

  • 1 łyżeczka pink pitahaya

  • Do dekoracji
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego

  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych

  • 4 truskawki

Wykonanie

  • Do miksera włóż mrożone mango, pokrojonego na plasterki banana oraz pokrojone w kostkę kiwi.
  • Dodaj łyżeczkę barwnika pink pitahaya i zmiksuj na gładką masę.
  • Smoothie przełóż do miseczki i udekoruj wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym oraz pokrojonymi plasterkami truskawek.
  • Moc energii na cały dzień zapewniona!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*