Wegańskie, pożywne i zdrowe śniadanie. Moc owoców oraz piękny, różowy kolor dzięki naturalnemu barwnikowi pink pitahaya. Śniadanie jest proste i szybkie, a do tego nie wymaga mrożenia owoców dzień wcześniej. Wystarczy, że kupisz pokrojone w kostkę, mrożone mango, a reszta zrobi się sama.
Jedno z wegańskich śniadań, które króluje w mojej kuchni niemalże codziennie. Uwielbiam przeróżne połączenia owoców. Jak też mieszanki owoców z mlekiem roślinnym lub w przypadku wersji niewegańskiej z nabiałem.
Różowe smoothie mango-banan-kiwi to genialne połączenie słodkich i kwaśnych smaków. Smoothie wzbogaciłam, bogatym w błonnik, siemieniem lnianym, wiórkami kokosowymi oraz truskawkami. W sezonie truskawkowym wykorzystuję je do wszystkiego!
Różowe smoothie mango-banan-kiwi
Porcji
1
miseczkaCzas przygotowania
5
minutesKalorie/100g
175
kcalSkładniki
1 banan
160 g mrożonego mango (kupiłam gotowe w kosteczkach)
1 kiwi
1 łyżeczka pink pitahaya
- Do dekoracji
1 łyżeczka siemienia lnianego
2 łyżeczki wiórków kokosowych
4 truskawki
Wykonanie
- Do miksera włóż mrożone mango, pokrojonego na plasterki banana oraz pokrojone w kostkę kiwi.
- Dodaj łyżeczkę barwnika pink pitahaya i zmiksuj na gładką masę.
- Smoothie przełóż do miseczki i udekoruj wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym oraz pokrojonymi plasterkami truskawek.
- Moc energii na cały dzień zapewniona!