budyń jaglany czekoladowo-bananowy

Budyń jaglany czekoladowo-bananowy

Szukasz pomysłu na pożywny posiłek dla dzieci, a może jesteś na diecie i chcesz spróbować nowej przekąski pomiędzy posiłkami? Budyń jaglany czekoladowo-bananowy to połączenie prażonej kaszy jaglanej, gorzkiej czekolady i bananów z dodatkiem wanilii. Dzieci go pokochają! W moim domu budyń jaglany posłużył jako podwieczorek dla dzieciaków, jak też jeden z posiłków w diecie redukcyjnej.

Budyń jaglany czekoladowo-bananowy

Porcji

4

porcji
Czas przygotowania

25

minutes
Czas gotowania

15

minutes
Kalorie/100g

157

kcal

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej

  • 400 ml mleka 1.5%

  • cukier z wanilią lub ziarenka z laski wanilii

  • 2 banany

  • 6 kostek gorzkiej czekolady

Wykonanie

  • Kaszę jaglaną upraż na patelni. W momencie, gdy zacznie już orzechowo pachnieć zalej ją mlekiem i gotuj na średnim ogniu około 15 minut.
  • W blenderze umieść ugotowaną kaszę z mlekiem, dodaj kostki gorzkiej czekolady, banany i cukier z wanilią. Wszystko miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Budyń jaglany przełóż do miseczek i udekoruj plasterkami banana oraz startą gorzką czekoladą.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*