Mrożone banany, lekkie mleczko kokosowe i delikatne masło orzechowe to musi być idealnie smoothie! Zdrowy styl życia to teraz jeden z ważniejszych tematów, które pojawiają się na co dzień w naszym życiu. Każdy z nas stara się odżywiać jak najlepiej, a co za tym idzie czuć się lepiej. Smoothie bananowo-orzechowe to bomba odżywcza. Gwarancja dobrego samopoczucia 🙂
Smoothie świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie lub jako posiłek przedtreningowy. Dla chętnych możliwość dodania serwatki białkowej. Najlepiej sprawdzi się takie o smaku banana, masła orzechowego albo wanilii. Smoothie bananowo-orzechowe możesz posypać ulubionymi bakaliami.
Smoothie bananowo-orzechowe na mleku kokosowym
Porcji
1
porcjaCzas przygotowania
5
minutesKalorie/100g
169
kcalSkładniki
1 banan ( mocno zmrożony przez minimum 12h )
łyżka masła orzechowego (ok. 20 g)
1 cm pasty waniliowej
80 g mleka kokosowego
- Do dekoracji
garść orzeszków ziemnych
łyżka masła orzechowego
garść płatków kokosowych
pół banana
Wykonanie
- Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
- Przełóż do miseczki i udekoruj orzeszkami, płatkami kokosa i bananem oraz masłem orzechowym.
- Ciesz się smakiem smoothie bananowo-orzechowego 🙂
Wskazówki
- Mleko kokosowe możesz zastąpić także dowolnym mlekiem roślinnym (sojowym, migdałowym)
Pingback: Orzechy - zdrowe tłuszcze w Twojej kuchni - Cake therapy