rogaliki

Półkruche rogaliki z konfiturą jabłkową

Klasyczna szarlotka, crumble jabłkowe czy rogaliki z nadzieniem jabłkowym? Wszystkim tym deserom nie mogę się oprzeć! Mogłabym je jeść codziennie. W tym poście jednak chciałabym Wam pokazać jak szybko przygotować półkruche rogaliki z nadzieniem jabłkowym.

Zaczynamy

Przepis składa się z dwóch etapów:

  1. Wykonanie konfitury jabłkowej z tego przepisu.
  2. Przygotowanie półkruchego ciasta z tego przepisu.

Gdy wykonasz powyższe kroki możecsz przystąpic do formowania rogalików.

Wykonanie

  • Rozwałkuj połowę porcji ciasta, tak aby powstało koło, a następnie używając nożyka do pizzy pokróe ciasto na 8 równych kawałków, jak na zdjęciu poniżej.
  • Następnie zawijaj każdy kawałek szerszą stroną do środka i przekładaj na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż do zarumienienia rogalików.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*